Kolstad Tannlegesenter
Saupstad senter, 2 etg.
7078 Saupstad.
TLF:72 58 18 00
E-post:post@kolstad-tannlegesenter.no


Visdomstenner - Trondheim 

Visdomstennene sitter lengst bak i munnen. Vanligvis kommer de fram når du er mellom 18 og 25. Men det er ikke sikkert at alle visdomstennene dukker opp - visse får en, andre får alle fire. Noen får ingen i det hele tatt.

Visdomstennene er de tennene som vanligvis kommer opp sist, og det kan ta tid før de dukker opp. Ved gjennombrudd og på vei opp vil visdomstannen ligge noe lavere enn resten av tannrekken. Dette er det viktig å være oppmerksom på, slik at den blir med i tannpussen for å unngå at det blir hull. Er det vanskelig å komme til, kan en solotannbørste egne seg. Dette er en tannbørste med en bunt bust og fåes kjøpt på apoteket.

Visdomstennene er av samme kvalitet som dine øvrige tenner. Er det dårlig med plass til visdomstennene slik at de ikke kommer helt frem, kan du få problemer som ømhet, smerter og hevelse. Det kan hjelpe om tannlegen spyler og gjør det rent og/eller at du settes på en antibiotikakur og bakteriedrepende munnskyllevann (Hextril/Corsodyl).
I enkelte tilfeller kan det da være nødvendig å fjerne en eller flere visdomstenner.Gjennomsnittsalder for frembrudd av tennene. Visdomstennene er lengst inn (20+).


Se en film om:
Visdomstenner (35k)
Visdomstenner (350k)